Vogels voeren nieuwe stijl

Soms heb ik ineens een aanval van positiviteit en dan bedenk ik me dat het eigenlijk helemaal niet zo heel erg is dat het geen lekker weer is. Vooral niet als je peuter of kleuter hebt die een beetje van de natuur en knutselen houdt. Dus, maak wat warme chocomel, zet je knutselhoedje op en maak ga aan de slag om de vogels in jouw tuin eens helemaal in stijl te voeren. als je knutselwerk af is kun je samen volgels gaan spotten.

De Dennenappel-vetbol

Hartstikke makkelijk en snel te maken met de allerkleinste knutselaars. Nodig: een dennenappel (of twee), pindakaas of speciale vogelpindakaas, vogelvoer en een touwtje. Hoe doe je het? Maak eerst je touwtje stevig vast aan de denneappel. Dan meng je de pindakaas met wat havermout (je kunt het een beetje warm maken om het smeerbaarder te krijgen) en smeert daar de hele dennenappel mee in. Als de appel helemaal gevuld is met het pindakaasmengsel, rol je hem door een bord met vogelvoer. Het eindresultaat is… dit!

Credit: theoutdoorparent.com

Vetbollen in gekke vormpjes

Ook deze is makkelijk te maken met een peuter of kleuter die zich binnen zit te vervelen. Je hebt schoon frituurvet en vogelvoer (zadenmix) nodig. Hoe je hetdoet? Smelt frituurvet in een pan. Wacht tot het warm is, maar niet heet. Voeg daar al roerend het zadenmengsel aan toe en laat dit mengsel een beetje afkoelen.

Giet de warme brij in een vorm, bijvoorbeeld een blikje, een melkkarton, een theeglas, of een halve kokosnoot. Leg daarin, voordat de brij stolt, een stevige katoenen draad die ruim uitsteekt. Zodra de massa hard is geworden, kan het vet met zadenmengsel buiten aan de draad worden opgehangen. Je kunt met (siliconen) cakevormpjes en koekvormpjes leuke vormen in je ouderwetste vetbol maken.

Credit: plainvanillamom.com

Het lego vogelhuisje

Voor de echte lego-liefhebber! Vies weer en een beetje een chagerijnige kleuter op de bank? Doe een wedstrijdje wie het mooiste vogelhuisje van lego kan bouwen. Strooi er wat vogelzaad om en in en dan begint de wedstrijd… Welk huisje is favoriet is bij de vogels?!

Credit: funcraftskids.com

Reduce, reuse, recycle: plastic flesje

Neem een leeg Spa-flesje of een grotere frisdrankfles en wat oude houten pollepels. Dit knutselwerkje kost helemaal niet veel tijd of moeite, en is dus een echte aanrader voor de knutselaars met een korte aandachtsspanne. 😉

Hoe doe je het? Je maakt een klein gaatje, waar de steel van de pollepel lekker stevig in vast blijft zitten aan de zijkant van het flesje. Recht daar tegenover maak je een groter gat (gebruik een stanleymesje of een schaar), zodat de popllepel daar makkelijk in kan rusten. Dit doe je nog een keer iets meer naar boven en zorg dat de lepels elkaar kruizen (zie plaatje). Zo is er meer ruimte voor de vogels. Nu vul je de fles met vogezaad. Is de fles vol? Doe de dop erop en maak een hanger van een touwtje of een ijzerdraadje en hang je fles in de tuin.

Credit: .herecomesthesunblog.net

Blikjes

Je kunt je kleintjes de blikjes laten versieren met verf, plastic stikkers, glitter… Alles mag! Let wel op dat je de scherpe randjes van de blikjes afplakt met tape zodat niemand zich kan snijden. Al het blikje helemaal versierd is plak je een stokje aan de binnenkant en bind je er een lint omheen. aan dit lint hang je het blik horizontaal in de boom. vul je blikje met pinda’s en vogelzaadjes en klaar!

Credits:momendeavors.com

 

 

 

 

 

 

Bron: mothering.com

 

 

 

 

 

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen