Voorlezen: de leukste boeken over kerst!

Het is leuk om boeken te gebruiken bij bepaalde momenten of fases in het leven van je kindje. Zo kun je rond het zindelijk worden boekjes lezen over naar de wc of op het potje gaan. En zo zijn er nog veel meer thematische kinderboeken te vinden. Over naar school gaan, een broertje of zusje krijgen én ook over de feestdagen!

Door boekjes te lezen over een bepaald thema kan je kinderen voorbereiden of helpen bij een spannende gebeurtenis of periode. Nu is kerst voor veel kinderen minder ingrijpend dan bijvoorbeeld Sinterklaas, maar toch is het allemaal best indrukwekkend. En of je nu religieus bent of niet, het is fijn om je kind ook te vertellen waar kerst voor jou over gaat. Misschien is dat het kerstverhaal, misschien is het gewoon liefde en samen zijn of misschien gaat het voor jou over geven aan anderen. Wat jouw persoonlijke kerstgedachte ook is. Er is vast een boekje te vinden wat erbij past.

kerst voorlezen boekjes boeken tips ideeen kerstmis kids kinderen blog zoetkindje

Kerstmis – Dick Bruna

Een klassieker als je het mij vraagt. Kerstmis van Dick Bruna is een prachtige beschrijving van het kerstverhaal en de geboorte van Jezus, op eenvoudige wijze verteld. Ideaal voor peuters en jonge kleuters. Het boekje bestaat al meer dan 50 jaar en is nog altijd onverminderd populair. De voor Bruna typerende simplistische illustraties passen perfect bij het verhaal. Wij lezen dit boekje iedere kerst een paar keer voor en de kinderen vinden het nog steeds een erg leuk.

Onder andere te koop bij Bol.com

kerst voorlezen boekjes boeken tips ideeen kerstmis kids kinderen blog zoetkindje

O, denneboom – Jacques Vriens & Dagmar Stam

Wellicht ook een bekende, en niet onterecht. Sowieso ben ik fan van alle boeken van Jacques Vriens en de illustraties van Dagmar Stam. In dit boek over kerstmis legt grote zus Mieke aan haar jongere broertje Wouter uit wat Kerstmis allemaal inhoudt. Ze versieren de boom, en het kerstverhaal wordt verteld op een duidelijke manier. Door de grappige Wouter die alles door elkaar haalt, en de gebeurtenissen van alledag spreekt dit boekje kinderen erg aan. Zeker een aanrader!

kerst voorlezen boekjes boeken tips ideeen kerstmis kids kinderen blog zoetkindje

Het boompje – Loek Koopmans

Een ontroerend verhaal over een klein dennenboompje dat graag mooier wil zijn. Net zo mooi als andere bomen. Hij wenst allemaal nieuwe blaadjes maar steeds loopt het vervelend af. Maar met kerstmis gaat ten slotte zijn wens in vervulling. Alleen niet zoals hij had gedacht…

Een aanrader met prachtige natuurgetrouwe waterverf platen!

 

kerst voorlezen boekjes boeken tips ideeen kerstmis kids kinderen blog zoetkindje

Rikki wil een kerstboom – Guido van Genechten

Tijd maken voor elkaar, dat is ook een hele mooie kerstgedachte, en het is precies waar het boekje ‘Rikki wil een kerstboom’ over gaat.

Het is bijna Kerstmis, maar bij Rikki thuis staat nog altijd geen kerstboom. Papa heeft het veel te druk om er een te halen. Maar vandaag moeten ze gewoon samen naar de kerstbomenmarkt, vindt Rikki. Papa heeft er eerst niet veel zin in, maar dankzij Rikki’s enthousiasme ontdooit hij algauw helemaal. Een warm boekje voor peuters en kleuters!

kerst voorlezen boekjes boeken tips ideeen kerstmis kids kinderen blog zoetkindje

Op zoek naar kerstmis – Peggy van Gurp

Wil je iets anders dan het klassieke kerstverhaal? En toch iets met de kerstgedachte? Dan is dit boekje misschien iets voor jou. In ‘op zoek naar kerstmis’ speelt sneeuwpop Jurre de hoofdrol. Hij heeft nog nooit kerst gevierd en besluit op zoek te gaan. Het wordt een lange tocht en onderweg wordt Jurre telkens opgehouden door een dier in nood. Een hartverwarmend prentenboek dat klein en groot eraan herinnert wat kerstmis eigenlijk betekent.

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen