Wat zijn Nieuwetijdskinderen?

Laatst las ik een artikel over Nieuwetijdskinderen in het tijdschrift Spiegelbeeld. Het fascineert me, hoewel ik niet weet of ik me er 100% in kan vinden. Toch wil ik erover schrijven en ben ik ook benieuwd naar hoe jullie hierover denken. Laat het me dus gerust weten door een reactie achter te laten!

Wat zijn Nieuwetijdskinderen?

Vanaf de jaren ’90 worden de Nieuwetijdskinderen geboren. Deze kinderen zijn minder bereid om zich aan te passen dan de voorgaande generaties en hun unieke persoonlijke ontwikkeling staat centraal.

Enkele specifieke kenmerken zijn:

* Er hangt een lichte energie om hen heen

* Ze voelen sterk stemmingen en emoties uit hun omgeving aan

* Eigenwijsheid, spirituele en geestelijke talenten

* Een grote liefde voor dieren, natuur en de planeet

Nieuwetijdskinderen hebben grote moeite met strengheid (iets anders dan consequent zijn! Daar hebben ze juist wél behoefte aan), strijd, hardheid en macht. Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en voelen zich niet prettig bij mensen die zich anders voordoen dan ze zijn.

Wat onderwijs betreft is het voor hun belangrijk dat de lesstof op een speelse manier en zonder prestatiedruk gebracht wordt. De vele prikkels waaraan deze kinderen al op jonge leeftijd in onze maatschappij bloot staan, maakt het hun moeilijk om hun eigen rust te pakken.

Hoe ga je om met een Nieuwetijdskind?

Nieuwetijdskinderen hebben vooral liefde, werkelijke aandacht, rust en bescherming tegen te veel prikkels nodig. Ook hebben ze behoefte aan duidelijkheid en antwoorden op hun vragen. Die antwoorden moeten dan wel berusten op de waarheid. Door ze te helpen aarden, bijvoorbeeld door ze te laten spelen met zand, klei of water, met ze de natuur in te gaan, ze te masseren en plezierig te laten bewegen, zullen ze makkelijker hun energie kunnen centreren in hun lichaam.

Meer weten?

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Lees bijvoorbeeld het boek Nieuwetijdskinderen van Carla Muijsert-van Blitterswijk. Zij gebruikt voor haar boek haar ervaringen als moeder, therapeut en woordvoerder van het platform Nieuwetijdskinderen en geeft bij elk onderdeel voorbeelden uit de praktijk, waardoor het boek toegankelijk wordt voor een breed publiek.

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen