Werken & zwanger: dit moet je weten

Yes, je bent zwanger! Maar ehh.. Hoe zit het met je werk, zwangerschapsverlof? Waar heb je recht op en hoe gaat het verder als je klachten krijgt zoals bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit? Wij zetten voor je op een rijtje wat je rechten zijn. En je hebt er gelukkig best veel.

Wist je dat je als je zwanger bent vaker pauze mag houden dan je collega’s en dat je baas ook moet zorgen voor een plekje waar je even kunt liggen?

​Bij zwangerschap en werk denken veel mensen alleen aan het verlof. Toch heb je al tijdens je zwangerschap extra rechten die andere medewerkers niet hebben. Helaas zijn die minder bekend, waardoor er ook weinig gebruik van wordt gemaakt. Terwijl die regels er juist zijn om te zorgen dat jij en je kleintje zo gezond mogelijk zijn en blijven tijdens de zwangerschap.

Maar waar heb je dan allemaal recht op?

Extra pauze, geen nachtdienst

Zwangere vrouwen hebben recht op extra pauzes tot maximaal een achtste van de werkdag. Dus als je acht uur per dag werkt, heb je recht op een uur extra (onbetaalde) pauze. Als je daar behoefte aan hebt, natuurlijk.

Regelmaat

Tot zes maanden na je bevalling heb je recht op regelmatige werktijden, hoef je niet over te werken en hoef je geen nachtdiensten te draaien.

Als je toch over moet werken (en je hebt daar zelf geen bezwaar tegen) mag je niet meer dan tien uur per dienst draaien, niet meer dan gemiddeld vijftig uur per week werken in een periode van een maand en over een tijdspanne van zestien weken mag je gemiddeld nooit meer dan 45 uur per week werken.

werkenRecht op een bed of een bank

Tot zes maande na je bevalling heb je ook recht op een rustige kamer met een bed of rustbank om te ontspannen. Dit recht hebben vrouwen tot zes maanden na de bevalling.

Naar de verloskundige

Moet je tijdens je zwangerschap naar de dokter, verloskundige of gynaecoloog? Je werkgever is verplicht om daar aan mee te werken. Als dit tijdens werktijd moet gebeuren, krijg je ook voor die uren salaris.

Kolven

Gehaat door de één en geliefd bij de ander: kolven. Ik had er zelf een hekel aan, maar je hebt er na je bevalling wél recht op. Tot negen maanden na de bevalling moet je de mogelijkheid krijgen om tijdens werktijd je kind te voeden of te kolven, zo vaak en zo lang als dat nodig is. Je mag er maximaal een kwart van je werktijd mee bezig zijn. Die tijd wordt gewoon doorbetaald.

Bukken en tillen

Iedereen weet dat zwangere vrouwen niet teveel mogen bukken en tillen. Maar wat als je een baan hebt waarvoor je best vaak iets moet tillen? Of bukken? In de laatste drie maanden van de zwangerschap mag je maximaal één keer per uur bukken, hurken, knielen en staand voetpedalen bedienen.

Tillen mag je niet onbeperkt tijdens je zwangerschap. De regel is dat je niet meer dan tien kilo in één handeling tilt. Ook mag je vanaf week 20 niet vaker dan tien keer per dag maximaal vijf kilo tillen. Vanaf de dertigste week mag je nog slechts vijf keer per dag maximaal vijf kilo tillen.

Afspraken maken

Natuurlijk is het fijn dat je al die rechten hebt, maar zorg er wel voor dat je alles in goed overleg met je werkgever doet. Maak duidelijke afspraken en als je werkgever niet op de hoogte is van een bepaalde regel, kun je dat rustig bespreken.

Ontslag

Je mag niet ontslagen worden tijdens je zwangerschap. Zo simpel is het. Uiteraard zijn hier wel uitzonderingen op: als je bijvoorbeeld fraude pleegt, gewelddadig bent of je ernstig misdraagt, kun je wel de laan uit worden gestuurd. Maar dat geldt ook voor niet-zwangeren. 😉

Als je hele afdeling wordt opgeheven kun je tijdens je zwangerschap wel je baan verliezen. Tijdens je verlof (zwangerschaps- én bevallingsverlof) mag je nooit ontslagen worden. Ook de eerste zes weken na je verlof mag de baas je er niet uitzetten.

Tijdelijk contract?

Als je een tijdelijk contract hebt en het loopt af tijdens je zwangerschap of tijdens het verlof, mag je baas ervoor kiezen je geen nieuw contract aan te bieden. Dat is voor zwangere vrouwen met een tijdelijk contract vervelend. het is wel zo dat de reden om je geen nieuw contract aan te bieden nooit je zwangerschap of bevalling zijn. Mocht je tijdens je verlof je baan op deze manier verliezen, houd je wel gewoon de volle zestien weken recht op doorbetaling. Daarna heb je recht op een ww-uitkering van het UWV.

Mirjam

Mirjam (33), moeder van Oscar (3) en Hugo (2). Mijn leven veranderde totaal toen ik bijna 7 jaar geleden in de Ikea liep en mijn broer belde om te zeggen dat ik tante werd. Daar begon mijn fascinatie met kinderen. Inmiddels ben ik zelf moeder van 2 jongetjes en geniet ik elke dag van mijn mannen. Houdt van: knuffelen met de jongens, rommel maken, zingen, fotografie attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen