YouTube-tips voor kinderyoga

Een tijdje geleden gaven we jullie al wat inspiratie voor yogaoefeningen die je thuis met je kinderen kunt doen. Ben je echter zelf niet zo thuis in de yoga of vind je het lastig om de oefeningen uit te leggen aan je kinderen? Dan hebben we nu hulp voor jullie in de vorm van YouTube!

Op YouTube zijn heel veel filmpjes te vinden omtrent kinderyoga. De meeste zijn echter wel in het engels. Niet zo’n probleem als het alleen voor jezelf is ter inspiratie, maar wil je echt samen met je kind het filmpje mee doen, dan is een Nederlands filmpje wel fijner.

Hieronder twee van onze favorieten:

De KinderYogaJuf

De KinderYogaJuf heeft een aantal filmpjes op YouTube staan met leuke korte oefeningen voor peuters en kleuters. De oefeningen zijn makkelijk te volgen en mee te doen. Hieronder zie je een filmpje met De Maangroet maar er zijn ook filmpjes waarin ze bekende liedjes en versjes gebruikt. Én de favoriet van mijn kinderen is de Pannenkoek! Die moet je zeker even opzoeken. Je vindt al haar video’s hier.

Sterrig

Nog een leuk YouTube kanaal waar je een paar oefeningen vindt om samen te doen is het kanaal van Sterrig. Hieronder vind je een simpele oefening die leuk in het herfstseizoen past. Net zoals de paddenstoelen massage die ik ook erg leuk vind! Je vind al haar video’s hier.

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen