Zomeruitje: Sonsbeek Theater Avenue

Ik ben opgegroeid in de omgeving van Arnhem. Mijn moeder is er geboren, net als mijn opa en oma die er lange tijd hebben gewoond. Af en toe gingen we naar Sonsbeek, een mooi groen park grenzend aan het centrum van Arnhem. Mijn opa vertelde altijd over zijn jeugdige avonturen in Sonsbeek en daarom is het voor mij een bijzondere plek geworden.

Zingende Zeemeerminnen in Theater het Hof

Nog steeds komen wij af en toe in Arnhem zoals een paar maanden geleden toen we bij het leukste theater van Arnhem, Theater het Hof,  de voorstelling ‘de kleine zeemeermin’ van de Zingende Zeemeerminnen bezochten. Deze voorstelling viel zo in de smaak bij mijn kinderen dat ik besloot op te zoeken waar en wanneer we deze voorstelling nog eens konden bekijken.

sonsbeek theater avenue theater het hof arnhem uitje kinderen moeder tipSonsbeek Theater Avenue

Zo ontdekte ik de Sonsbeek Theater Avenue die van 18 t/m 21 augustus plaatsvindt in het mooiste park van de stad. Tientallen grote en kleine voorstellingen, grappige acts, muziek en lekker eten, drinken, dansen en loungen: voor groot en klein is er van alles te beleven. Zo vind je er dus die leuke voorstelling van ‘De kleine zeemeermin‘ die je voor maar € 5,- bezoekt! Toegang tot het festivalterrein is gratis, dus je betaalt alleen voor de voorstellingen die je wilt zien.

Je loopt rond en maakt een keuze uit vele korte voorstellingen die op een dertigtal plekken opgevoerd worden. In de nostalgische theatertenten en openluchttheaters kijk en luister je naar muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen. Soms groots, dan weer klein en intiem. Je wandelt van de ene voorstelling naar de andere. Of je gaat in het gras zitten en geniet van de sfeer, de mensen en het park.

sonsbeek theater avenue theater het hof arnhem uitje kinderen moeder tip

Lisa

Moeder van Roman (6) en Vinoux (4). Sinds 2017 terug in de studiebanken en onderweg naar master Journalistiek, met een voorliefde voor online content en webdesign. Parttime bedrijfsjournalist. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

2 Comments
Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen