Als moeder wil je graag weten wat zich afspeelt in het leven en in het hoofdje van je zoon of dochter. Wat doen ze de hele dag, wat eten ze, waarmee spelen ze enzovoort, enzovoort. Zolang ze nog baby of peuter zijn is dat nog wel redelijk goed bij te houden. Je bent veel bij ze en ontvangt anders veel informatie van de persoon die je kindje opvangt. Dat verandert echter allemaal zodra ze voor het eerst naar school gaan.

Goed, in het begin loop je nog een keertje extra naar de juf om te vragen hoe het ging, maar na een tijdje moet je daar toch mee stoppen. En dan ben je overgeleverd aan de minimale informatie die je los krijgt uit jouw kleuter.

hoe was het op school was het leuk op school vragen kleuter school alternatieven antwoord blog zoetkindje moeder kids kinderen mama

Hoe was het op school?

De eerste vraag die dan in je opkomt is waarschijnlijk: ‘Hoe was het op school?’ of ‘Was het leuk op school?’ De antwoorden die daar 99% van de tijd op volgen zijn respectievelijk: Leuk en Ja.

Oke.. denk je, vraag twee: ‘Wat hebben jullie gedaan op school?’ En daar volgt dan het meest informatieve antwoord ooit op: ‘Ik weet het niet meer.’

Herkenbaar? Ik voel met je mee.

Gelukkig zijn er wel wat manieren om je kind aan het praten te krijgen. En dan heb ik het niet over enge politieverhoortoestanden 😉 Nee, er bestaan wel wat vragen die meer respons opleveren en niet geheel onbelangrijk een wat uitgebreider en informatiever antwoord. Dus zit je weer klaar met je koekje, thee en goede gedrag? Probeer dan deze vragen eens voor de verandering:

 1. Heeft er nog iemand een leuk grapje gemaakt vandaag?
 2. Wat is het leukste dat er vandaag op school is gebeurd?
 3. Wat is het minst leuke dat er vandaag op school is gebeurd?
 4. Met wie heb je buiten gespeeld vandaag?
 5. Heb je vandaag een klasgenootje ergens bij geholpen?
 6. Was iedereen er? Of waren er kinderen ziek/thuis?
 7. Welke nieuwe dingen heb je vandaag geleerd?
 8. Als je een tijdmachine had, welk moment zou je vandaag dan overdoen?
 9. Waarmee heb je gespeeld in de pauze / welke spelletjes heb je gedaan?
 10. Als jij een dag de juf/meester was, wat zou je dan leren aan de klas?
 11. Heeft er nog iemand straf gekregen vandaag? En waarom?
 12. Welk kindje zag er vandaag heel erg leuk uit?
 13. Wat heb je vandaag gemaakt op school? (bouw of knutselwerk)
 14. Met wie heb je vandaag het meeste lol gemaakt?
 15. Wat hoop je dat je morgen gaat doen op school?
Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen