‘Doe dat eens niet’, ‘afblijven’, ‘nee… dat mag niet’. Met peuters en kleuters voelt het soms alsof je de hele dag aan het corrigeren bent. Oke, natuurlijk voer je ook leuke en gezellige gesprekken met elkaar. En waarschijnlijk geef je regelmatig een complimentje als ze iets goed hebben gedaan. Maar hoe vaak zeg je iets positiefs tegen je kind, gewoon zomaar?

Mocht je erop gaan letten dan denk ik dat het minder vaak gebeurd dan dat je zelf denkt. Terwijl het toch heel belangrijk is om te doen. Als volwassene weet je zelf hoe fijn het is om positiviteit uit je omgeving te ontvangen. En voor kinderen is die positiviteit ontvangen van hun ouders juist extra belangrijk. Hierdoor gaan ze zich goed over zichzelf voelen en kunnen ze een positief zelfbeeld ontwikkelen.

positief positieve dingen positieve zinnen kind compliment peuter kleuter zeggen moeder mama praten blog zoetkindje

Wat kun je zeggen?

‘Ik hou van je’ is waarschijnlijk een van de meest voorkomende positieve zinnen, die je waarschijnlijk ook wel regelmatig gebruikt. Toch zijn er nog heel veel meer positieve dingen die je tegen je kind kunt zeggen. Hieronder een paar voorbeelden:

 1. Ik ben dankbaar voor jou
 2. Ik vind het fijn om jouw vader/moeder te zijn
 3. Je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn
 4. Jouw mening doet ertoe
 5. Ik geloof in je
 6. Je bent belangrijk
 7. Je hebt gelijk
 8. Je maakt me aan het lachen
 9. Jij maakt me gelukkig
 10. Ik vertrouw je
 11. Als ik zie dat jij gelukkig bent, ben ik ook gelukkig
 12. Ik ben zo blij dat je er bent
 13. Je bent heel dapper
 14. Het is leuk om bij jou te zijn
 15. Bedankt voor wie je bent
 16. Ik vind je fantastisch!
 17. Je bent heel speciaal
 18. Dat is een goed idee
 19. Jij bent het soort vriendje dat ik graag had gehad toen ik (leeftijd) was
 20. Ik ben trots op je

Welke positieve dingen zeg jij vaak tegen je kind?

 

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen