Bij herfst denk ik aan mooie gekleurde bladeren, kastanjes én herfstwandelingen! Nu zijn niet alle kinderen dol op wandelen in het bos maar zeker in de herfst kun je er echt een feestje van maken. Met deze tips zeggen jouw kinderen vast nooit meer dat wandelen saai is 😉

1.

De beste tip in de herfst is natuurlijk een wandeling in het bos. De prachtige herfstkleuren maken het alleen al de moeite waard. Kies een mooi bos in de buurt, of rij een keertje wat verder om een “onbekend” bos te ontdekken. Heb je een buggy of kinderwagen bij je? Bekijk dan eens deze vijf routes die natuur monumenten speciaal selecteerde voor kinderwagengebruikers!

2.

Neem een tas mee en verzamel van alles voor de herfsttafel. Van kastanjes, eikels, beukennootjes, bladeren, besjes, takjes enzovoorts. Hoe gevarieerder hoe mooier de herfsttafel uiteindelijk zal worden. Geef je kind(eren) een eigen plastictas waar ze alles in kunnen verzamelen dat maakt het wandelen extra leuk!

3.

Hebben je kinderen wat meer motivatie nodig om te lopen? Doe dan een speurtocht. Zet steeds een korte speurtocht uit met touwtjes of lintjes. Het liefst lekker tussen de bomen door. Aan het einde verstop je een “schat” die je gewoon van huis mee kunt nemen. Gegarandeerd een succes bij alle kleuters!

4.

Ga paddenstoelen spotten! Als je kindje oud genoeg is om te begrijpen dat je paddenstoelen niet mag aanraken of plukken is het leuk om samen op zoek te gaan naar mooie exemplaren. Zoek zoveel mogelijk verschillende of juist zoveel mogelijk van één soort. Maak er foto’s van zodat je thuis eventueel nog de soort kunt opzoeken.

5.

Samen wandelen is gezellig maar het is vaak nog leuker met een lieve viervoeter erbij! Met een hond wandelen zorgt voor gezellige afleiding en je kan natuurlijk met hem spelen. Heb je zelf geen hond? Misschien mag je een hond “lenen” van familie, vrienden of buren!

Wat zijn jouw tips tijdens het wandelen? Laat het ons weten!

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen