Voor veel Nederlandse gezinnen moet een vakantie vooral ontspannen en rustig zijn. Lekker relaxen aan het zwembad of aan het strand is voldoende. Toch zijn er ook genoeg stellen die liever samen sportieve dingen ondernemen tijdens hun vrije dagen. Misschien houden jullie wel van samen wandelen in Oostenrijk of fietsen in Frankrijk..

Als er dan een klein gezinslid bij komt kan het even puzzelen zijn. Want hoe doe je dat nou? Ben je echt aangewezen op die Franse camping of zijn er nog sportieve alternatieven die jullie als gezin kunnen ondernemen? Wij geven je graag een paar goede opties!

Fietsvakantie!

Mijn ouders hielden ervan om met mij en mijn broertje de natuur in te trekken en een sportieve vakantie te beleven. Zo zijn we in mijn jeugd vaak op fietsvakantie geweest. Vakanties waar ik onwijs leuke herinneringen aan heb. We reden dan LF-routes door Nederland bijvoorbeeld op weg naar de waddeneilanden. Als kind is dat een heel avontuur. Je komt op geweldig mooie plekjes in Nederland met ouderwetse pontjes en verlaten dijken. Mijn ouders namen alles mee op de fiets, de tent, de matjes de slaapzakken, kleding, kookgerei én twee kinderen. Volledig bepakt en bezakt fietsen we dan van camping naar camping tot we bij ons eind punt waren. Toen ik wat ouder was mocht ik zelf fietsen met twee fietstasjes waar mijn kleding in zat én een hele grote knuffel die altijd mee moest. Tijden om nooit meer te vergeten.

Ben je wel sportief maar minder enthousiast over het kamperen? Dan kun je natuurlijk ook een fietsvakantie doen met onderweg B&B’s, ingerichte tenten, huisjes of hotels. Dat scheelt gelijk weer een heleboel bagage!

Wandelvakantie zonder moe te worden

Naast fietsen is een wandelvakantie natuurlijk ook heerlijk actief. Alleen is een lange afstand wandelen met kinderen niet echt voor de hand liggend. Zelf kunnen ze immers nog niet zoveel kilometers afleggen dus hoe neem je ze dan mee op zo’n vakantie?

Een baby kun je nog gemakkelijk in een draagzak meenemen en ook voor jonge peuters zijn er speciale draagzakken waarmee je een redelijke afstand kan afleggen. Met een grotere peuter of een kleuter wordt dit echter toch al snel te zwaar. Gelukkig is daarvoor ook een super leuk én handig alternatief, namelijk: een ezeltocht!

Toen mijn broertje een jaar of 6 was gingen wij wandelen in Frankrijk. Maar niet zomaar wandelen, nee, samen met Moos (of eigenlijk Moïse) de ezel. We boekten deze reis via SNP (waar je sowieso heel veel leuke actieve natuurreizen vindt). De ezel heeft als voordeel dat ze jouw bagage kan dragen én dus ook kinderen op haar rug kan dragen (tot een jaar of 9). Bovendien is het natuurlijk heel erg leuk én gezellig om met zo’n lief dier op stap te gaan, zeker voor kinderen. De reis die wij deden liep van de ene knusse accommodatie naar de andere. Allemaal midden in de prachtige Franse natuur. Een unieke ervaring die ik zelf nog heel graag eens over zou doen!

Voor degene die Frankrijk liever skippen, SNP organiseert ook ezeltochten in Nederland, Portugal en Marokko!

Heb jij nog tips voor een sportieve vakantie met kinderen? Deel ze met ons!

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen