Voor is voor mij één groot nadeel aan de zomer, en dat zijn MUGGEN! Vreselijk, vooral omdat ik blijkbaar nogal een geliefd slachtoffer ben. En hoe goed je ook je best doet helemaal voorkomen kun je die ellendige, jeukende bulten helaas niet. Gelukkig zijn er dan middeltjes om de jeuk te verminderen. Zoals ‘Na De Beet’ van Chi en Prikweg

Veilig en natuurlijk

Vroeger smeerde mijn moeder altijd al Prikweg van VSM op mijn muggenbulten. Dit is een natuurlijke middel op basis van zonnehoed, moerasrozemarijn en kleine brandnetel. Prikweg werkt goed tegen de jeuk van muggenbulten en ook wanneer je per ongeluk in een brandnetel terecht bent gekomen.

Echter, toen ik een tijdje geleden tijdens het kamperen door een nog onbekende boosdoener werd gestoken of gebeten gaf Prikweg niet voldoende verlichting. Wanhopig van de jeuk (mijn hele enkel was opgezwollen en rood) ging ik opzoek naar een ander middeltje. Het liefst heb ik natuurlijke producten en zo kwam ik in de plaatselijke drogisterij ‘Chi Na De Beet’ tegen.

imageEtherische oliën

Dit product is 100% plantaardig en natuurlijk en bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van etherische oliën die bekend staan om hun ontgiftende en insectwerende eigenschappen. Zo bevat het onder andere: geranium, kattekruid en citroen eucalyptus. Officieel mag dit product zich niet meer ‘anti-insect’ of ‘insectwerend’ noemen maar deze werking heeft het wel. Daarnaast helpt het enorm goed tegen de jeuk!

Waar Prikweg een gel is die een aangename citroenachtige geur heeft is Chi Na De Beet echt een olie en ruikt hij vrij sterk. Voor mij is dat het enige minpuntje maar ik heb het graag over voor de goede werking die hij had.

Geschikt voor kinderen

Óók heel fijn en belangrijk; omdat de producten natuurlijk zijn kun je ze ook voor kleine kinderen en baby’s gebruiken. Prikweg is geschikt vanaf 0 jaar en Chi is geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden. ‘Na De Beet’ van Chi en Prikweg maken dus voortaan standaard deel uit van mijn vakantie-inpak-lijst!

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen