Het is vandaag dierendag, een dag waarop je meestal iets leuks of lekkers koopt voor jouw huisdieren. De dag dat ik je ze even net iets langer knuffelt en wat meer aandacht geeft.

Maar sinds een aantal jaar heeft Stichting Wakker Dier dierendag ook omgedoopt tot ‘Eet geen dierendag’. Ze hopen dat mensen op wereld dierendag niet alleen aan hun huisdieren denken maar ook aan de dieren in de vee-industrie. Dit is een initiatief dat ik als vegetariër natuurlijk toejuich. Want hoewel ik nooit als predikant van het vegetarisch eten wil optreden hoop ik toch dat iedereen vandaag even stil staat bij het eten van vlees. Wat daaraan vooraf gaat maar vooral ook van de gevolgen ervan.

Om jullie te inspireren en op weg te helpen heb ik voor jullie een heerlijk vega(n) dagmenu dat helemaal geschikt is voor kids! (En dat menu mag je best vaker gebruiken hoor!) 🙂

Ontbijt

Ontbijt met deze heerlijke vega(n) havermout pannenkoekjes of gewoon met ouderwets lekkere havermoutpap. Dit kan vegan met plantaardige melk of vega met gewone (liefst biologische) koeien of geitenmelk!

lunch

Tussendoortje

Heb je ons recept voor heerlijke appelchips al geprobeerd? Niet alleen heel lekker en gezond, maar ook nog eens helemaal vegan!

Lunch

Lunchen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Kies een lekker broodje en beleg dat eens met iets anders dan vlees. (smeer) kaas is natuurlijk vegetarisch, net zoals al het zoete broodbeleg. Wil je voor vegan gaan? Probeer dan eens hummus met komkommer of avacado met tomaat. Ook de vegetarische slager (vekrijgbaar bij veel grote supermarkten) verkoopt tegenwoordig vegetarisch én veganistisch broodbeleg (zoals boterhammenworst).

Zoet en vegan? Denk dan aan jam, appelstroop maar ook sommige chocopasta’s zijn vegan!

Liever geen gewoon brood? Lunch dan eens met bananenbrood! Ons recept is heerlijk en er zijn ook vegan recepten van te vinden zoals deze van Lisa goes vegan.

bananenbrood recept kinderen kids blog moeder zoetkindje gezond

Tussendoortje

Tijd voor iets lekkers, makkelijks en ongezonds? Dat kan ook gewoon vegan hoor! Een paar vegan producten die je in de AH kunt vinden zijn:

  • Oreo’s
  • Punselie’s
  • Pombear chips
  • Lu Time Out robuuste koeken
  • Liga Evergreen original
  • AH puur&eerlijk pure chocola met hazelnoot
  • Fruittella Dummies
  • Popcorn

Nou, hier hebben we wel genoeg aan toch 😉

rs_560x415-131016111620-1024-oreo-cm-101613

Diner

Je kunt natuurlijk één van onze favoriete vega(n) recepten kiezen. Of als we het dan toch hebben over een kindermenu. Denk dan eens aan oven patat van zoete aardappel (ook te vinden in het vriesvak en mijn kinderen zijn er dol op!) met hun favoriete groente (maiskolf, doperwten, worteltjes, broccoli of wat dan ook..) en iets lekkers uit het “vegaschap” Geloof me daar zit vast iets bij dat ze lekker vinden 🙂 Beetje appelmoes erbij en wie mist er nu nog die kip en patat? Wij niet hoor!

Doen jullie mee met een dagje vega(n)? Laat het ons weten 🙂

wakker-dier-dierendag-2016-eet-geen-vlees

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen