Het wordt tropisch warm de komende tijd en waar kun je dan beter verkoeling zoeken dan aan het strand? Mij kostte het als nieuwe moeder echt een aantal keer voordat ik de juiste inhoud in mijn strandtas te pakken had. De ene keer nam ik teveel extra kleertjes mee, de andere keer vergat ik zonnebrand en stond het tentje nog bij de deur thuis… (dat lag ook wel aan mijn vreselijke zwangerschapsdementie, maar goed excuses…) nu heb ik dus een checklist en dat is hartstikke handig! Met een jongetje van twee en eentje van één heb ik inmiddels de ideale strandtasinhoud te pakken, dus ik dacht ik deel hem: mama’s moeten elkaar helpen!

De ideale strandtasinhoud

  1. Zonnebrand! Het lijkt voor de hand liggend en misschien ben ik de enige die zoiets essentieels vergeet, maar pak als eerste (nadat je de kinderen thuis al hebt ingesmeerd) de zonnebrand in. Ik heb tegenwoordig twee flesjes, ééntje zit standaard in de strand/luiertas en de ander staat in de kinderkamer voor de eerste laag. Wil je weten welke zonnebrand veilig is voor je kindje? Lees ons artikel over zonnebrand hier.

  2. UV beschermende kleding. Die tere huidjes mogen echt niet verbranden. Eigenlijk is bruin worden al schade aan de huid, dus zorg dat je kleine goed beschermd is. Leuke pakjes en hoedjes vind je bijvoorbeeld hier en hier. Hoedjes zijn helemaal ideaal voor die kale koppies.

  3. Zwemluiers. Het leek me in het begin wat overdreven, maar een zwemluier is echt een handig ding om in je tas te hebben. Je kindje kan lekker spetteren en jij hoeft je niet druk te maken of dit het moment is dat je onder geplast of gepoept wordt. Gewone luiers nemen het water op als een spons, dus dat is echt niks. Je kunt in elke drogist wegwerpluiers kopen, maar deze uitwasbare met leuke print zijn helemaal fijn.

  4. Een tentje. Leuk om in te spelen en handig als bescherming tegen de zon. Zonder tent gaan wij niet weg. Ik heb vorig jaar een heel goedkope van het Kruidvat gekocht, die ook nog eens UVwerend is, maar er is keuze genoeg.  Je kindje vindt het vast leuk on erin te spelen en als ze moe zijn kunnen ze een lekker dutje in de schaduw doen. Kleine investering, groot plezier!

  5. Pakjeshouders. Ze knijpen in de pakjes… ik heb twee van deze opvouwbare en de gewone. Echt superhandig. Maar ouderwetse bekertjes en water doen het ook altijd goed natuurlijk.

  6. Een opblaasbadje. Van die eenpersoons opblaasbadjes zijn echt een uitkomst als je met een kindje van onder de één naar het strand gaat. Je kindje kan zo lekker met water spelen, er hoeft echt maar een klein laagje in en je hoeft je geen zorgen te maken om zand, schelpjes of dat je kind per ongeluk een golf zeewater binnenkrijgt in de branding.

  7. SOS bandjes. Heb je ook van die onderzoekende typjes? Deze omdoen voordat je van huis gaat kan dan een goed idee zijn…

Verder nog handdoeken, speelgoed en een setje extra kleding en jullie zijn er klaar voor!

Wat zit er in jouw stranduitrusting?

Mirjam

Mirjam (36), webredacteur en moeder van Oscar (5), Hugo (3) en Phaedra (0). Houdt van: knuffelen, rommel maken, zingen, fotografie, attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen