Bananenbrood mijn lievelings! Soms heb ik zin om iets te bakken en dan wil ik het toch een beetje gezond houden voor mezelf en de mannen.

Bananenbrood recept

Hongerrrr…!!!

Ik weet niet of het iets persoonlijks is, of dat elke moeder hier last van heeft, maar ik heb zeker in de eerste maanden na de zwangerschap en tijdens de meest intensieve borstvoedingsperiode, toch altijd zo’n verschrikkelijke honger. Dat ik iemand iets aan kan doen als hij tussen mij en mijn volgende maaltijd komt, zeg maar. Ik las ergens dat je in die eerste dagen na de bevalling gerust één plakje boterhambeleg in je mond mag stoppen als je geen tijd hebt voor een belegde boterham (zijn er nieuwe moeders die daar tussen het marathon-voeden van je net nieuwe baby’tje wel tijd voor hebben?! ). Maak daar in mijn geval maar rustig een pakje boterhambeleg van.

Maar aangezien me dit bepaald niet gezond lijkt en ik mezelf en mijn lieve spruitje toch moeilijk letterlijk op die enorme repen pure Albert Heijn chocolade en boterhambeleg in leven kan houden, heb ik ook een gezond trucje voor de lekkere trek: bananenbrood. Heerlijk en supergezond! Vooral gezond met noten, maar daar ben ik helaas allergisch voor. Daarom hier mijn versie, waar je met veel gemak een handje pecannoten en walnoten aan toe kunt voegen. Of doe zoals ik en gooi er wat chocolate chips doorheen.

Bananenbrood recept van 24kitchen

 • 150 g bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneelpoeder
 • 1 snufje zeezout
 • 50 g suiker
 • 2  eieren
 • 100 g lichte olijfolie
 • 2-3  rijpe bananen
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier of vet kleine vormen in met een beetje olijfolie.
 3. Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het zeezout. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
 4. Klop de suiker en de eieren door de olijfolie.
 5. Druk de banaan in de schil tot puree. Haal de schil eraf en meng het vruchtvlees door het eimengsel. Voeg dit mengsel toe aan het bloemmengsel en meng goed door.
 6. Schep het beslag in de bakvorm.

Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer de gaarheid van het bananenbrood door er de punt van een mes of satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed. Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.

Dit recept van Pauline is ook lekker. Met amandelmeel en gemengde noten.

 

Mirjam

Mirjam (36), webredacteur en moeder van Oscar (5), Hugo (3) en Phaedra (0). Houdt van: knuffelen, rommel maken, zingen, fotografie, attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen