Speelgoed, kinderen zijn er dol op. En als ouder maak je graag je kinderen blij. Maar acht jaar en drie kinderen later kijk ik om me heen en denk ik: HELP! wat moet ik met al dat speelgoed?

Het lijkt hier wel de Intertoys.. We hebben de luxe van een grote speelkamer op zolder. Die tot de nok toe is gevuld met speelgoed. We hebben beneden een kast vol, en in de kinderkamers past er ook niets meer bij..

Waar laat ik het?

Ik denk altijd dat ik niet zo vaak speelgoed koop. Oké, ze krijgen heus wel eens wat. En na een verjaardag of Sinterklaas kunnen we een kast vullen met nieuw spul. Maar het grootste probleem is eigenlijk dat ik nooit iets weg doe..

Natuurlijk heb ik het geprobeerd. Maar zodra je begint op te ruimen is die ene auto waar al drie jaar niet meer naar gekeken is opeens weer heel interessant. Gevolg, alleen de echt kapotte spullen ging in de vuilnisbak en de rest ging weer terug de kast in. En zo stapelt zich het speelgoed zich dus al acht jaar lang op.

speelgoedslider

Opruimen, opruimen, opruimen

Toen ik met mijn vriend aan het overleggen was wat we de kinderen dit jaar voor Sinterklaas zouden geven zei hij wanhopig: “Maar er past niets meer bij!” Tsja, dacht ik. Eigenlijk heeft hij wel een punt. Dus nam ik het besluit om dit weekend toch maar eens flink de kasten uit te mesten. Kapot, incompleet en vies speelgoed gaat weg. Verder wil ik samen met de kinderen wat uitkiezen dat we weggeven aan een goed doel. Ik wil ze graag uit te leggen dat het goed is om soms iets weg te geven aan een ander. Het is nooit te vroeg voor de kerstgedachte toch?

De spullen die we weggeven gaan dus naar een goed doel. Dit jaar kun je opnieuw speelgoed inleveren bij Albert Heijn voor de actie: Doe goed met speelgoed. Maar anders zijn er ook verschillende speelgoedbanken waar je speelgoed heen kunt brengen. Of misschien ken je wel een organisatie of goed doel in jouw omgeving die jouw speelgoed graag ontvangen.

Wat doen jullie met al het speelgoed van je kind(eren)?

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen