In het zonnetje

Aan het einde van het schooljaar organiseren veel scholen een ‘juffendag’. Op deze dag worden de juffen (en natuurlijk meesters) even in het zonnetje gezet. Misschien heet het op jouw school anders of worden de verjaardagen van de juffen nog ‘gewoon’ gevierd. Maar in ieder geval is het op deze speciale dagen leuk om als klas een cadeau te geven aan de juf, het liefst natuurlijk zelf geknutseld.

Maar iets verzinnen dat is niet altijd makkelijk. Weten wij ook, en daarom geven  we je drie top-ideeën!

Een fleurige bos

Wie wordt er niet blij van bloemen. Iedereen toch? Laat daarom door ieder kind een mooie bloem knutselen. Geef niet teveel instructies want zo krijg je juist een hele gevarieerde bos. Als steel kun je bijvoorbeel rietjes, sateprikkers, dikke chenille of stokjes voor ballonnen gebruiken. Alle bloemen bij elkaar vormen een kleurrijke bos. Eventueel kun je als cadeau een mooie vaas kopen waarin de bloemen worden gepresenteerd.

Vind je dit werkje iets te crea bea? Dan kun je er ook voor kiezen om alle kinderen één losse bloem te laten kopen met een lieve boodschap eraan. Iets minder knutselwerk en toch een vrolijke bos!

Voor de theeleut

Drinkt de juf graag thee? Koop dan een mooie theedoos en laat alle kinderen een theezakje versieren of maken. Op Pinterest zijn heel veel leuke ideeën te vinden om dit vorm te geven. Je kan werken met foto’s of theezakjes printen, vouwen en versieren en nog veel meer!

Bron: Pinterest

Allemaal vriendjes

Wie kent het vriendenboekje niet? Ook een leuke herinnering voor de juf om van haar klas te hebben. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij alvast een leuke vragenlijst ontworpen. Geheel in Jip en Janneke stijl. Het enige wat je nog hoeft te doen is het uitprinten op (gekleurd, dat is veel leuker natuurlijk) papier. Vervolgens geef je iedereen een blaadje mee, koop je een mooi plakboek en plak je alles er in. Een leuk en waardevol cadeau om te krijgen!

Wil je ook zo’n leuk vriendenboekje maken met de klas? Download dan deze PDF: Vriendenboekje voor de juf

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen