Het is weer bijna zo ver, de voorjaarsvakantie staat voor de deur. Hoor jij niet bij de carnavallers of wintersporters? Geen paniek, er is genoeg leuks te doen tijdens de voorjaarsvakantie. Zelf vind ik het leuk om naar musea te gaan met de kinderen, en niet onbelangrijk, dat vinden ze zelf ook het einde. Dus daarom voor jullie, de vijf leukste musea voor kinderen voor je op een rij.

Misschien krijg jij bij het horen van het woord museum al rode vlekken in je nek. Zie je visioenen van kinderen die schilderijen van de muur trekken of dure vazen om stoten. Gelukkig voor ons moeders, zijn er ook musea die wél ingericht zijn op kids.

Leukste musea met kinderen voor de voorjaarsvakantie

En er is voor ieder wat wils!

1. Museon – Den Haag

Een leuk museum voor kinderen vanaf een leeftijd of vier. Met wisselende exposities, dus je kunt hier makkelijk een paar keer per jaar heen zonder dat het saai wordt. Heel interactief en ook voor ouders genoeg te leren. Aanrader!

2. Naturalis – Leiden

Deze staat op ons eigen lijstje voor deze vakantie. Het vernieuwde Naturalis is jaren dicht geweest en helemaal vernieuwd. Hier kunnen kinderen alles leren over de natuur en de wereld om zich heen. Leuk vanaf de basisschoolleeftijd.

3. Spoorwegmuseum – Utrecht

Eentje die ook voor peuters leuk is, het spoorwegmuseum is een must see voor fans van Thomas de Trein of andere treinfanaten. Kinderen vermaken zich hier zeker de hele middag.

4. Nemo – Amsterdam

Voor echte wetenschappers in de dop. Bij Nemo kun je naar hartelust experimenteren, leren en proberen. Vooral voor kinderen vanaf groep drie echt een heel leuk museum.

5. Maritiem Museum – Rotterdam

Een combinatie voor mama en kind. Met exposities voor volwassenen en een heel leuk interactief gedeelte voor de kids (waar dus al die ouders ook zitten).

6. Nijntje museum – Utrecht

Eentje die mij persoonlijk echt heeft verrast. Perfect voor peuters en kleuters, niet te groot en niet te klein, en ja, Dick Bruna (need we say more?).

Lees hier meer over mijn bezoek aan het Nijntje museum.

7. Kinderboekenmuseum – Den Haag

Voor de kleine boekenwurmen onder ons. Lopend vanaf Den Haag centraal ben je er zo, en je komt er je favoriete kinderboeken zeker tegen.

Lees ook:

15x alternatieven voor hoe was het op school

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen