Toen mijn vriend een tijdje geleden 30 werd, wilden wij iets leuks gaan doen. Omdat hij niet graag in de spotlight staat werd mijn idee voor een feestje van tafel geveegd en besloten we naar Parijs te gaan om het te vieren.  De kinderen gingen natuurlijk mee om papa’s verjaardag te vieren, wat ik in het begin best spannend vond, maar achteraf was het een groot succes! Dus mocht je van plan zijn om Parijs met kinderen te bezoeken dan geef ik je graag mijn tips en ervaringen!

De reis

Er zijn meerdere wegen naar Parijs, maar wij kozen voor de Thalys. Een hele beleving voor de kinderen die dan ook hun ogen uitkeken. Het reizen met de trein heeft veel voordelen. Binnen 4 uur sta je midden in de stad, en geen verkeerschaos of hoge parkeerkosten. Op de terugweg reisden we 1e klas – omdat dit tijdens het boeken niks scheelde in prijs – en dat was helemaal luxe met veel eten en drinken inbegrepen. De kinderen hebben geen moment gezeurd en lekker gekleurd, gelezen, spelletjes gedaan en nog even een filmpje gekeken op onze portable dvd-speler. Resultaat: mama, papa en kinderen helemaal stressvrij in Parijs.

Parijs met kinderen kids marair eiffeltoren sacre couer montmartre place du tertre centre pompidou mama moeder blog kind kleuter peuter dreumes baby
Op de terugweg 1e klas reizen in de Thalys met gratis lunch 🙂

Slapen

Voordat je gaat wil je graag iets boeken om te overnachten. Wij twijfelden over een hotel maar besloten uiteindelijk te kiezen voor een appartement via Airbnb in het hartje van de Marais. Omdat ik al vaker in Parijs was geweest wist ik dat ik weer in de Marais wilde verblijven. Deze (joodse) wijk is wat mij betreft de leukste van de stad. Met veel boetiekjes, vintage winkels en lekkere restaurantjes. Bovendien heeft de wijk een gunstige ligging, vlakbij bijvoorbeeld de Seine, Notre Dame en Centre Pompidou. Het appartement dat we boekten was heerlijk ruim dus als we moe van een dag lopen ons even terugtrokken in het appartement hadden we allemaal genoeg ruimte. De kinderen renden lekker rond en we hadden echt even het gevoel alsof we in Parijs woonden.

Parijs met kinderen kids marair eiffeltoren sacre couer montmartre place du tertre centre pompidou mama moeder blog kind kleuter peuter dreumes babyParijs met kinderen kids marair eiffeltoren sacre couer montmartre place du tertre centre pompidou mama moeder blog kind kleuter peuter dreumes baby

Wat te doen?

Parijs is groot en er is onwijs veel te doen. Maar wat is nu ook leuk voor de kinderen? Natuurlijk mag de Eiffeltoren niet ontbreken, ze praten er nog steeds over en bewaken hun mooie sleutelhangers met hun leven. Ook de Sacre Coeur – met aan de voet van de berg een draaimolen en speeltuintje – was indrukwekkend. Achter de grote witte basiliek is Place du Tertre waar kunstenaars staan te trappelen om je kinderen vast te leggen op hun doek.

Terug naar de Marais kun je heerlijk zitten op het plein voor Centre Pompidou waar veel straatartiesten hun kunsten vertonen. Geweldig (gratis) entertainment voor kinderen! Ook de slotjesbruggen over de Seine vonden ze erg leuk evenals de Notre Dame.

‘S avonds hebben we een leuke rondvaart gedaan over de Seine wat voor de kinderen ook heel leuk was. Je ziet Parijs dan op een hele nieuwe manier. Verder kun je heerlijk wandelen door de stad. En er zijn heel veel mooie groene parken waar de kinderen naar hartelust kunnen rondrennen en spelen zoals Jardin de Tuileries en Jardin du Luxembourg.

Parijs met kinderen kids marair eiffeltoren sacre couer montmartre place du tertre centre pompidou mama moeder blog kind kleuter peuter dreumes babyParijs met kinderen kids marair eiffeltoren sacre couer montmartre place du tertre centre pompidou mama moeder blog kind kleuter peuter dreumes baby

Falafel en crêpes

Als je in de Marais bent moet je zeker met de kinderen falafel gaan eten bijvoorbeeld bij L’As du fallafel. De lekkerste falafel die ik ooit heb gehad! Je kan er heerlijk ongedwongen zitten en dat vind ik met kinderen altijd erg prettig.

Natuurlijk mag ook de crêpe sucre niet ontbreken als je Parijs met kinderen een bezoekje brengt. Mijn kinderen wilde er het liefst bij ieder kraampje eentje kopen. Verder werden er veel croissants gegeten en jus de pomme gedronken.

De Metro

Het spannendste vond ik toch wel de metro. Want zonder Metro Parijs verkennen is bijna geen doen. Maar achteraf viel zelfs de metro me enorm mee. De kinderen vonden het geweldig en begrepen meteen hoe het werkte. Mijn oudste keek ook graag mee op de kaartjes hoeveel haltes we nog moesten. Soms was het erg druk en werd de kleine meid wel door papa gedragen en ook de buggy was voor papa soms wat lastig mee te nemen alle trappen op en af. Maar al met al ging het super!

Wil je ook naar Parijs met kinderen? Of ben je er al geweest en heb je nog tips? Deel ze dan met ons door hieronder een reactie achter te laten!

Parijs met kinderen kids marair eiffeltoren sacre couer montmartre place du tertre centre pompidou mama moeder blog kind kleuter peuter dreumes baby

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

2 Comments
 1. Hoi Lisa,
  Wat een leuk artikel. Ook zonder kinderen krijg ik veel zin om naar Parijs te gaan, met de Thalys, en net als jullie in de Marais te verblijven!
  Groetjes, José

  1. Hoi José,

   Wat leuk dat je het gelezen hebt! En inderdaad Parijs is altijd heerlijk, met of zonder kinderen :).

   Liefs, Lisa

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen