Wie dol is op lezen, is dol op Nijntje. Tenminste, dat geldt wel bij ons thuis. De kleine vierkante boekjes zijn zeer populair bij mijn kinderen en met stip op nummer 1 staat ‘Nijntje in luilekkerland.’ Inmiddels kan ik het boekje uit mijn hoofd navertellen en mijn kinderen trouwens ook.

Dus toen mijn schoonzusje vroeg of we met haar mee wilde naar het Nijntje museum waren mijn kinderen direct laaiend enthousiast. Ze konden letterlijk niet wachten en dus gingen wij op een woensdagmiddag gezellig met z’n vieren naar het Nijntje museum in Utrecht.

Een waar peuterparadijs

Het museum heeft mij aangenaam verrast. Het is gelegen in een mooi oud pand in het centrum van Utrecht en is onderdeel van het Centraal Museum. Naast de ingang staat een groot standbeeld van Nijn dus je kan het echt niet missen.

Binnen begint het feest meteen. Alles is in de stijl van Dick Bruna. De muren zijn versierd met grote afbeeldingen van Nijntje en haar vriendjes en de kleuren van het museum zijn helder en vrolijk.

Het museum is opgebouwd in verschillende thema’s die peuters en kleuters aanspreken.  Zo is er het huis van Nijntje waar kinderen lekker kunnen spelen. En er zijn onder andere de thema’s: dokter, verkeer, dierentuin en kunst. Natuurlijk is alles gerelateerd aan de tekeningen van Dick Bruna.

Wat het museum zo leuk maakt is dat het erg interactief is. Kinderen kunnen spelletjes doen, rond rijden op fietsjes of gewoon lekker spelen. Het museum is niet enorm groot wat voor kinderen van deze leeftijd juist erg prettig is. Je kan overal de tijd nemen en rustig nog eens naar een bepaald thema terug keren. Mijn kinderen hebben er enorm van genoten. Vooral het thema verkeer en het huis van Nijntje vonden ze helemaal het einde.

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Ach misschien een paar kleine puntjes.. De bereikbaarheid is niet optimaal, zo is er weinig parkeergelegenheid voor de deur. En voor de parkeergelegenheid die er is moet je enigszins in de buidel tasten. Wil je wat verder lopen dan is er natuurlijk wel meer parkeergelegenheid te vinden en in sommige gevallen ook zelfs gratis. Een ander klein minpuntje is misschien dat je er niet even een kopje thee of iets dergelijks kan kopen om te pauzeren. Daartegenover staat wel dat er een leuke “picknickplaats” is waar je gewoon van je eigen eten en drinken kan genieten!

Al met al vind ik het Nijntje museum echt een enorme aanrader en ik zou er zo nog een keertje heen gaan met mijn kids. Sterker nog, ze hebben het al aan me gevraagd 😉

P.S. Op drukke dagen wordt geadviseerd om vooraf kaartjes te kopen (is ook iets goedkoper). Op rustige dagen kun je aan de overkant van het Nijntje museum (in het Centraal museum) gewoon kaartjes kopen!

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen