Havermout, je houdt ervan of je vind het verschrikkelijk. Dat geldt in ieder geval vaak voor havermoutpap. Als ik het ‘s ochtends klaar maak voor mijn kinderen (die het heerlijk vinden) denk ik altijd nog dat het er lekker uit ziet. Maar als ik dan een hap neem vind ik de structuur van de pap zo onaangenaam. Omdat ik toch graag wat vaker havermout wilde gaan eten (en minder brood) besloot ik om wat te gaan uitproberen. Door een smoothie, mwah. In de yoghurt, al iets beter. Maar de havermout pannenkoekjes waren direct mijn favoriet. Ze zijn ook nog eens helemaal vegan en zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Dus heel verantwoord, ook voor in de broodtrommel of gewoon voor een lekker ontbijtje 🙂

vegan havermout pannenkoekjes havermoutpannenkoek recept vegan suikervrij

Hoe maak je vegan havermout pannenkoekjes

Ingrediënten en benodigdheden

  • 250 gram Havermout
  • 1 banaan
  • Ongezoete plantaardige melk (bijv. sojamelk of amandelmelk)
  • Kokosolie
  • Staafmixer
  • Koekenpan

Werkwijze

Maal de havermout eerst fijn met de staafmixer. Doe er vervolgens de banaan (in stukjes) bij en mix het opnieuw met de staafmixer. Tijdens het mixen kun je langzaam de melk toevoegen. Hoeveel melk erbij moet hangt af van het beslag dat je wilt. Zelf vind dik beslag dat nog heel stevig en plakkerig is het makkelijkste om te bakken.

Verwarm wat kokosolie in de pan en schep kleine hoeveelheden van de beslagmix in de pan. Bak de pannenkoekjes vervolgens op middelhoog vuur aan allebei de kanten 2 minuten.

Je kan ze daarna nóg lekkerder maken met wat appelstroop, verse banaan of geraspte kokos!

Welk recept maak jij graag met havermout? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten!

vegan havermout pannenkoekjes havermoutpannenkoek recept vegan suikervrij

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen