Borstvoeding in het openbaar, een onderwerp waar iedereen altijd een mening over heeft. Én waar iedere borstvoedende moeder op een gegeven moment mee te maken krijgt. Het belangrijkste daarbij is dat je als moeder doet waar jij je prettig bij voelt. Vind je het geen probleem om in het openbaar te voeden? Doe het dan gewoon, het is niet iets om je voor te schamen. Wil je het toch liever een beetje privé houden? Dan is dat ook prima en goed te begrijpen. Niet alleen vanwege het feit dat het om je borsten gaat, maar ook – en misschien nog wel meer – omdat borstvoeden zo intiem is. Het is een moment van jou en je kindje. Misschien wil je niet dat jan en alleman daar toeschouwer van is.

Toch wil je ook niet maanden lang aan huis gekluisterd blijven omdat je borstvoeding geeft. Vooral als je voedt op verzoek kun je onverwachts worden overvallen door een hongerige baby. Waarschijnlijk op het moment dat je net in de Albert Heijn je boodschappen op de band staat te leggen.

Gelukkig zijn er tips om borstvoeding in het openbaar wat gemakkelijker te maken. Mij hebben ze altijd enorm geholpen dus ik deel ze graag met je!

borstvoeding

Tips voor borstvoeding in het openbaar

  1. Durf te vragen! In een winkel, café of bijvoorbeeld een pretpark is vrijwel altijd een aparte ruimte die je kunt gebruiken om je kindje even te voeden. Het is niet raar om dat te vragen en je hoeft niet bang te zijn dat mensen je vreemd aankijken. Ik heb het zo vaak gedaan en nog nooit een nare of vervelende reactie gekregen.
  2. Loop je in de H&M met een krijsende baby? Ga dan gewoon even in het pashokje zitten. Vaak zijn er ook extra grote hokjes waar je zo met wagen en al naar binnen rijdt. En er staan in veel pashokjes tegenwoordig ook krukjes. Een prima plek voor een snelle voeding tussendoor.
  3. Misschien is het niet de meest prettige plek. Maar bij gebrek aan beter voldoet een wc ook om je kindje even te voeden. Ben je dus in een druk café waar ze even geen aparte ruimte beschikbaar hebben? Sluit je dan even tien minuten op in het kleinste kamertje. Deksel dicht en je kan prima eventjes zitten. Ik heb zelfs weleens op een wc gekolfd!
  4. Stop een grote sjaal of doek in je tas. Vooral handig al je op het strand zit of in het park bent. Drapeer het een beetje over je schouder of houdt de doek met je vrije hand vast.
  5. Kies makkelijke kleding, zeker in de eerste periode wanneer je kindje vaak wil drinken. Kleding met knoopjes aan de voorkant vond ik altijd erg handig of shirts met veel stretch. Maar er bestaat ook hele leuke voedingskleding. Dit vind ik bijvoorbeeld een heel leuk jurkje en ook nog eens super praktisch!
  6. Je kunt je kindje ook in de draagdoek voeden. Het vergt even wat oefening maar als je het onder de knie hebt is het wel enorm handig! Zo kun je immers overal voeden zonder dat er eigenlijk iets van te zien is.
  7. Ben je met de auto op stap? Dan is dat ook een prima plekje om je even terug te trekken. Ga desnoods op de achterbank zitten voor wat meer ruimte.

Deze tips hebben het leven voor mij een stuk gemakkelijker gemaakt. Heb jij nog goede tips? Laat het me dan weten door hieronder een reactie achter te laten!

 

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen