5 tips die jullie herfstwandeling nóg leuker makenIk wilde een keertje iets leuks doen met  jongens. Niet te ver weg en omdat de jongens mama’s wandelingen wat lang vinden, moest er ook iets leuks voor hun te doen zijn naast wandelen. Ik vond de perfecte locatie: Meijendel!

Vaak rij ik door naar het strand, maar nu wilde ik eens wat anders. Iets met meer begroeiing en bomen, omdat dat in de herfst zo prachtig is. En dan zit je in Meijendel helemaal goed…

Met de kinderen wandelen in Meijendel

Het is er echt prachtig en heel gemakkelijk te bereiken. Je bent er echt even helemaal uit De duinen en de bijzondere begroeiing zijn echt prachtig. Opa mocht mee, dus die heeft de meeste foto;s genomen, dus helaas heb ik niet veel foto’s om te posten… Die moet je dan zelf maar maken als je gaat. 🙂

Er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes variërend van ongeveer 2 tot 5 kilometer. Niet alle routes zijn goed begaanbaar met een kinderwagen. Dit kun je eerst checken op de site van Dunea. Of navragen bij het bezoekerscentrum.

Ook is er het zogenaamde Monkeybos, een soort natuurspeeltuin waar kinderen naar hartelust kunnen klimmen en klauteren. Daar alleen al kunnen ze zich uren vermaken, maar er is meer!

Spelen en pannenkoeken

In het “centrum” van Meijendel vind namelijk je een gezellige pannenkoekenboerderij. Die zit er al jaren, maar is heel modern en er zijn behalve pannenkoeken nog veel meer lekkere dingetjes te krijgen. Er staat een enorme stapel kinderstoelen naast de deur, kinderen zijn dus meer dan welkom en kunnen het zich gemakkelijk maken. Je kunt eerst wandelen of meteen neerploffen, want er tegenover ontdekte mijn jongste een speeltuin en water/zand speelplaats. Onze wandeling door de duinen werd dus wat kort. 😉

Ook is er een leerzaam bezoekerscentrum waar de kinderen leuke interactieve dingen kunnen zien en doen. De middag kon voor mijn jongens in ieder geval niet meer stuk. Zeker niet toen opa trakteerde op pannenkoeken en een ijsje. Joehoe! Ga eens kijken, het is écht leuk!

meijendel

Mirjam

Mirjam (36), webredacteur en moeder van Oscar (5), Hugo (3) en Phaedra (0). Houdt van: knuffelen, rommel maken, zingen, fotografie, attachment parenting, lekker en biologisch eten, (kinder)kleding shoppen en feestjes. Houdt niet van: kolven (maarja…) chagrijnige mensen en niet lekker zittende kleding.

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen