Rond mijn zesde besloot ik vegetarisch te gaan eten. Mijn moeder is – en was ook toen al -vegetariër dus het was in ons gezin heel gewoon. Hoewel mijn vader en broertje wel af en toe (biologisch) vlees aten had ik daar geen behoefte meer aan en sindsdien ben ik altijd vegetariër gebleven.

Vegetarisch eten met kinderen

Ook nu ik kinderen heb eet ik nog steeds vegetarisch. Nu krijg ik vaak de vraag of mijn kinderen ook vegetarisch eten en wat ik ze dan te eten geef.

Nu ben ik niet het type dat iedereen wil ompraten om vegetariër te worden dus dat doe ik ook niet. Maar er zijn wel een heleboel goede redenen – meer dan alleen dierenleed – om vegetariër te worden. Ben je daar benieuwd naar? Kijk dan eens op de site van de Vegetariërs Bond.

Een dagje vegetarisch

Wil je (vaker) vegetarisch eten maar weet je niet goed hoe? Begin dan eerst eens met één of twee dagen per week. Ik zal je een paar tips geven hoe je vlees makkelijk kunt vervangen en welke vega gerechten favoriet zijn bij onze kids.

Vleesvervangers

Denk je bij vleesvervangers direct aan een groenteburger? Dan sta je waarschijnlijk niet vaak bij het vega vak in de supermarkt. De afgelopen tien jaar zijn er een heleboel lekkere soorten vleesvervangers bijgekomen. Loop dus eens een paar meter verder om dat uitgebreide schap te bekijken. Je vindt er een heleboel verschillende soorten burgers, balletjes, worsten en noem maar op.

Wil je iets dat echt als vlees smaakt? Kies dan voor iets van de Vegetarische slager, dit is gewoon bij Albert Heijn en Jumbo te koop. Deze producten smaken echt als vlees en worden door heel veel vleeseters enorm gewaardeerd.

Maar.. vlees hoeft niet altijd vervangen te worden door een burger of iets dat op vlees lijkt. Je kan vlees namelijk ook gemakkelijk vervanger door een eitje, peulvruchten, tofu en tempeh. Dit zijn goede en volwaardige vervangers die veel kinderen lekker vinden.

Vegetarische kinderfavorieten

Er zijn een paar gerechten die bij mijn kinderen favoriet zijn en waarbij je het vlees ook als vleeseter niet zult missen.

Wraps

Vegetarische wraps zijn heerlijk en makkelijk. Koop bonen (er zijn heel veel verschillende soorten, dus je kan variëren en mixen) als vleesvervanger. Verder kun je ze met alle groenten aanvullen die jullie lekker vinden. Ook heerlijk met wat zelfgemaakte guacamole!

falafel

Falafel

Nog iets uit de favorietenlijst is Falafel. Het liefst gemaakt door mijn moeder, maar je kan ze ook kopen in de supermarkt of halen bij veel shoarma/kebab zaken. Falafel zijn kleine gefrituurde balletjes die voor het grootste deel bestaan uit kikkererwten. Je eet ze op dezelfde manier als shaorma of kebab, bijvoorbeeld met een pitabroodje, rauwkost en knoflooksaus. Kikkererwten zijn een super goede vleesvervanger dus hiermee krijg je al je voedingstoffen binnen.

Hoe vaak eten jullie vegetarisch? En welke vega gerechten eten jouw kinderen graag? Ik ben benieuwd, laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten!

 

 

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen