‘Maaaaaam, zijn we er al?’ Komt je dat bekend voor? Niet zo verrassend want kinderen en lang autorijden zijn geen match made in heaven. Toch rijden weer veel gezinnen – waaronder wij – deze zomer met de auto richting het zuiden om daar een zonnige vakantie te beleven. Frankrijk is immer populair, maar ook Italië, Spanje en Kroatië worden door velen aangedaan. Dit betekent uren in de auto zitten.

Voor jou geen probleem maar hoe zorg je er nou voor dat lang autorijden met kinderen gezellig blijft?

Spelletjes

Als je kinderen er oud genoeg voor zijn dan zorgen spelletjes voor veel afleiding. ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ ‘wie als eerste een gele, groene, paarse (etc.) auto spot’ en ‘iemand in gedachten nemen’ zijn klassiekers. Maar denk ook eens aan ‘achterbankbingo’ bijvoorbeeld van de ANWB.  Een leuk en simpel spel waarbij je onderweg moet zoeken naar de items op je bingokaart.

Cadeautjes en eten

Je kunt ook steeds na een bepaald aantal kilometers of een bepaalde tijd een klein cadeautje geven. Action is hierbij je beste vriend. Leuke kleine presentjes voor een net zo klein prijsje om ze weer even een tijdje zoet te houden.

Ook eten verdrijft de tijd, zeker voor de wat kleinere kinderen. Dit hoeft natuurlijk niet ongezond te zijn. Bereid je goed voor met gesneden fruit en groente en bijvoorbeeld rijstwafels.

Regelmatig stoppen

Stop regelmatig en ga een tijdje naar buiten. Misschien duurt de reis zo iets langer maar daarna houden de kinderen het ook weer wat langer uit in de auto. Moet je echt heel ver? Dan kun je ook overwegen om een overnachting te plannen in een accommodatie die langs de route ligt. Zie het als een extra dagje vakantie :).

Entertainment

Natuurlijk zijn er ook een hoop dingen die je mee kan nemen als entertainment. Denk eens aan:

  • Luisterboeken
  • Een spelletjesboek of leesboekjes
  • Tablet/ipad of telefoon met kinderspelletjes of apps
  • Een portable dvd-speler met leuke dvd’s
  • Cd’s met kindermuziek / kindermusical (of gedownload op een ander device)
  • Films downloaden en op een ipod, telefoon, tablet, ipad of laptop zetten
  • Good old raamstickers
  • Kleur- of stickerboek
  • Magnetisch tekenbord

Hebben jullie nog goede tips voor een lange autoreis? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten!

Lisa

Moeder van Roman (8), Vinoux (6) en Louèn (0). Journalist met een voorliefde voor online content. Fan van natuurlijk ouderschap (AP) op een moderne manier. Dol op ballet (en dansen in het algemeen), creatief bezig zijn, vegetarisch en veganistisch eten, feestjes organiseren en natuurlijk ook op shoppen ;-)

No Comments Yet

Comments are closed

Zoetkindje
Zoetkindje is een modern online magazine over natuurlijk, ontspannen én positief ouderschap voor moeders met kinderen van 0 - 6 jaar!
Nooit een bericht missen?
Contact met ons opnemen?
Contact
Bezig met versturen